Kouřící gril, vůně naloženého masa, vychlazené pivo a relax- ideální představa teplého letního podvečera. Ale aby to grilování nebylo jen o nasoleném a napepřeném plátku krkovice a chlebu, tak si dneska připravíme luxusní křidýlka provoněná chilli, koriandrem a medem a k tomu salát s avokádem a citrónovou zálivkou.
Ingredience na křídla
- 8 ks kuřecích křídel
- 1 ks chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 2 snítky koriandru
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1dcl rostlinného oleje
- sůl, pepř
Salát
- 1 ks římský salát
- 1 ks avokádo
- 1 ks malá červená cibule
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- trochu citrónové kůry
- sůl
Chilli papričku rozkrojíme napůl, vyndáme semínka a nakrájíme. Koriandr nasekáme na kousky a prolisujeme si česnek. Do misky nalijeme olej a přidáme všechny ostatní ingredience. Pak všechno pořádně promícháme. Křídla nasolíme a vložíme do misky s marinádou. Opět důkladně promícháme aby se marináda dostala na všechna křídla. Misku zakryjeme fólií a necháme nejlépe přes noc odležet.
Římský salát pokrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Avokádo rozkrojíme napůl, každou půlkou otočíme jiným směrem a tak se nám pěkně oddělí od pecky. Dužinu vyjmene lžící a pokrájíme na kostky. Přidáme k salátu. Cibuli nakrájíme najemno a taky přidáme do mísy. Všechno lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou a promíchame. Nakonec přidáme med a citrónovou kůru ( množství asi ze tŕí strouhnutí). Opět důkladně promícháme a necháme chvilku odležet.
Teď už stačí jen otevřít vychlazené pití, hodit křídla na gril a pochutnat si.