Dnešní recept na limetkový cheesecake není žádnou převratnou novinkou, ale jedná se o notoricky známou klasiku. Pro mne je cheesecake jeden z nejlepších dezertů, který neurazí snad nikoho a vzhledem k tomu, že je léto – období svěžích chutí, tak se dneska pustíme do cheesecaku provoněného limetkou. Učitě nezaměňujte limetku za citrón, jelikož v chuti je to znát hodně – limetka je o dost jemnější a navíc k létu prostě patří.
Ingredience
- 1 balení kakaových sušenek Derby
- 150g másla
- 500g plnotučného tvarohu
- 700g Ricotty
- 150g cukru krupice
- 3 vejce
- 2 limetky
Na těsto rozdrtíme sušenky válečkem, drobky nasypeme do mísy a přidáme změklé máslo. Rukou vypracujeme hladké těsto, kterým vyložíme dno předem vymazané formy. Troubu si dáme rozehřát na 170 stupňů.
Na náplň smícháme v misce tvaroh, ricottu, cukr a kůru se šťávou z jedné limetky. Všechno pořádně promícháme v hladkou hmotu. Nakonec přidáme vejce a opět pořádně promícháme.
Hotovou směs nalijeme do formy na sušenkový základ a několikrát s formou opatrně bouchneme o pult, aby vyšly na povrch bubliny a cheesecake nám pak nepopraskal.
Pečeme asi 40 minut na170 stupňů. Upečený limetkový cheesecake je shora nazlátlý a při zatřesení formou se klepe jako puding.
Po vychladnutí dozdobíme limetkou.