I když to tak při pohledu nevypadá, jaro se blíží mílovými kroky a ve mně to tak nějak evokuje jídla plná zeleniny a barev. Mrkvový krém je jedním z nich – spojení pomeranče, mrkve a kari je výborná kombinace. Navíc se v mrkvi nachází spousta betakarotenu, díky kterému se budete (až konećně zase vyleze slunce) dobře opalovat ;)
INGREDIENCE
- 700g mrkve
- 50g másla
- 2 pomeranče
- 1 malá červená cibule
- pár listů medvědího česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kari
- sůl
- bílý pepř
Mrkev oloupeme – jednu si necháme na tataráček, zbytek nastrouháme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a trošku zasmahneme. Do mrkve přidáme mouku, sůl, bílý pepř, kari, promícháme a zalijeme litrem zeleninového vývaru nebo vodou. Až mrkev změkne, polévku rozmixujeme a mrkvový krém mrkvový krépřípadně ještě dochutíme.
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé kousky a mrkev nastrouháme nadrobno. V míse smícháme pomeranče, mrkev, na drobno nakrájenou cibuli a medvědí česnek a necháme chvíli proležet. Aby tataráček hezky držel, chce to nějakou formičku. Klidně ale stačí uříznout prostředek z půllitrové pet lahve.