Jahodová sezóna pomalu začíná… ale je teprve duben, takže 90% jahod v obchodech je bez chuti a těm, co si v létě můžete utrhnout na záhoně se nevyrovnají ani omylem. Pokud ale máte kliku, narazíte už i na pěkné, ze kterých můžete zkusit třeba dnešní recept na jahodové muffiny. A nebo si ho alespoň založit na léto ;)
INGREDIENCE
(15ks)
- 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek 0,25l)
- 500g jahod
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek polotučného mléka
- půl hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- kůra z půlky citrónu
- 1 vejce
- 250g polotučného tvarohu
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem. V menší míse prošleháme mléko, olej a vejce a přilijeme do misky s moukou. Přidáme nastrouhanou kůru a vymícháme hladké těsto. Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme do těsta. Kdo má rád tvaroh sladší, může si do něj přidat cukr. Do košíčků na muffiny pak dáme vždycky trochu těsta, lžičku tvarohu a opět přikrejeme těstem. Jahodové muffiny pečeme na 160-170 stupňů asi 20 minut.