Jak už to tak bývá, před víkendem se obvykle zkazí počasí. A já se tak těšila na vepřové tacos. Obvykle to naštve o to víc, když máte v lednici plno věcí připravených na grilovačku a pak se můžete akorát dívat, jak vám po grilu stékají kapky deště. Nevadí! Dnešní recept se výborně hodí jak na venkovní, tak i na domácí přípravu. Navíc paprikový dip určitě ocení všichni, kteří si zrovna nelibují v těžkých majonézách.
INGREDIENCE
(2 porce)
- 300g vepřové pečeně
- 2 střední cukety
- 2 stroužky česneku
- drcený pepř
- čerstvý tymián
- 1 malá červená cibule
Paprikový dip
- 1 velká žlutá paprika
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a bílý pepř
Těsto
- 250g hladké mouky
- 40g sádla
- malá lžička soli
- asi 130ml teplé vody
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto pak vyválíme na tenkou placku, ze které – třeba podle misky -vykrojíme šest placiček. Placky po jedné opečeme na suché pánvi. Stačí max. dvě minuty z každé strany. Z alobalu uplácáme váleček, který opatrně zabalíme do první upečené placky. Tak nám vznikne tvar, který na tacos potřebujeme, jelikož jak placka chladne, zůstane jí tento mističkovitý tvar.
Papriku si ogrilujeme dočerna na pánvi/grilu/v troubě a hned po vyndání zabalíme do pytlíku, aby se zapařila. Necháme asi pět minut, pak jí zbavíme černých slupek a vydlabeme. Papriku rozmixujeme s olejem, solí a pepřem. A dip máme hotov.
Nakonec si na pánvi osmahneme cuketu s česnekem a čerstvým tymiánem a na další pánvi maso. Každou placku naplníme grilovanou cuketou, masem, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a celé zakápneme paprikovým dipem. Vepřové tacos patří mezi naše nejoblíbenější, ale maso můžete klidně vyměnit za jiný druh.