Poslední dva dny tu máme naprosto ukázkový podzim s ranní mlhou a propršeným dnem i nocí. Obvykle v tomto čase začnu ztrácet energii(resp. za měsíc jí budu mít zase plno, protože začnu vymýšlet vánoční dekorace a Vánoce vůbec.. no, dobře – přiznávám, že už pokukuju po adventních věncích teď – to ale jen tak cvičně :D). Každopádně, tělo si žádá pořádný přísun energie. Müsli věci si v obchodě kupuju fakt zřídka, jelikož mi buď přijdou přeslazené a nebo mi tam naprosto chybí ořechy, sušené ovoce, atd. Můj recept na müsli sušenky je těchto ingrediencí plný. Zkuste je upéct třeba dětem do školy.. a nebo jen tak, sobě do práce :)
INGREDIENCE
(12 ks – já je dělám vyšší, protože pak tolik neztvrdnou a konzistencí jsou něco mezi müsli tyčinkou a sušenkou)
- 2 větší banány
- 140g hladké mouky
- 120g másla
- 80g kokosu
- 50g rozinek
- 100g ovesných vloček
- 80g nasekaných ořechů (mandle, lískáče, pistáce,..)
- 2 lžíce medu
- špetka kypřícího prášku
- čokoládová poleva na polití
V míse rozmixujte banány s máslem a medem. Pokud nedisponujete fakt kvalitním mixérem, tak doporučuju ponorný, ne metličkový. Do vzniklé hmoty přidejte mouku a kypřící prášek a promíchejte. Nakonec do směsi přidejte zbytek ingrediencí a opět pořádně promíchejte. Klidně můžete některou ingredienci vyměnit – sušené brusinky nebo jiné ovoce za rozinky, různá semínka, atd. Směs by měla být hustá, aby šla tvarovat lžící a sušenky se neroztekly. Na pečící papír potom tvarujte sušenky a pečte cca 15 minut na 165 stupňů. Ideální jsou zlaté okraje a zlatý spodek sušenky – že bude při vyndávání ještě měkčí je v pořádku, protože na vzduchu a při chladnutí ztuhne. Dejte je chladnout na mřížku, ať se nezapaří. Vychladlé sušenky můžete polít čokoládovou polevou. Pokud to stihnete než zmizí :D
Tak tyhle sušenky bych určitě snědla na posezení, hned zítra si je upeču :)
[…] Moje müsli sušenky […]