Tohle mrkvové cukroví vždycky pekla babička. Jako dítě jsem ho samozřejmě absolutně neocenila, páč bylo moc obyčejné a bez čokolády :D Občas to přesně takhle bývá a jak člověk stárne, přijde na chuť věcem, které by dřív nejedl. A přesně takhle to u mě bylo s mrkvovým cukrovím. Přijde mi, že už se na něj pomalu zapomíná, a tak jsem se rozhodla, že místo tisícího receptu na linecké vám dám tenhle :)
INGREDIENCE
- 300g polohrubé mouky
- 190g másla
- 150g nastrouhané mrkve
- kůra z jednoho citrónu
- špetka skořice
- moučkový cukr na obalení
Máslo necháme povolit. Do mísy dáme všechny ingredience (krom cukru na obalení) a vypracujeme těsto. Necháme přes noc odležet v lednici. Vykrojené cukroví pečeme v předehřáté troubé na 160-170 stupňů cca 10 minut. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.