Dýchl na mě podzim. Takže když na mě vykoukly při nákupu z bedýnky krásně oranžové dýně, nešlo odolat. Cestou domů už jsem v hlavě osnovala plány jak s ní naložím a jelikož se po ní pak doma jen zaprášilo, tak posílám svůj recept na grilovanou kotletu s pečenou dýní Hokkaidó dál. Každopádně v použití dýní se meze nekladou a klidně můžete použít i třeba máslovou dýni..
Ingredience
(2 porce)
- 1 dýně Hokkaido (cca 600g)
- 2 plátky kotlet ( á 180g)
- 80g balkánského sýra
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, kmín
Hokkaidó omyjeme, rozkrájíme na půlměsíčky a vydlabeme prostředek se semínky. Připravené kousky dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme česnek, který můžeme nechat v celých stroužcích nebo lehce pokrájet ( když ho pokrájíme, budeme ho muset vyndat z trouby dřív, aby nezhořknul). Všechno na plechu osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme na 200stupňů asi 20min dokud dýně nezměkne.
Kotlety je nejlepší den předem naložit s rozdrceným česnekem, pepřem, trochou kmínu a olivovým olejem. Před použitím je vyndáme z lednice asi o 30min dřív, aby maso mělo pokojovou teplotu. Grilujeme na suché rozpálené pánvi. Po ogrilování maso vyndáme, osolíme a dáme na 3min odpočinout na prkýnko.
Upečenou dýni naservírujeme na talíř, přidáme opečený česnek a rozdrobený balkánský sýr. Přidáme kotletu a můžeme servírovat.