Ten nejlepší na světě.. Takže co? Takže ho rozhodně potřebujete.. k balení dárků a cukroví povinná výbava :)
INGREDIENCE
- 5 žloutků
- 1 salko
- 1 vanilkový lusk
- 300-500ml rumu
- 250ml smetany 31% nebo 33%
- 400ml mléka
- pokud rádi sladíte, tak moučkový cukr podle chuti
Žloutky a dřeň z vanilkového lusku vyšlehejte do pěny (pokud budete přidávat cukr, teď je vhodná chvíle). Jakmile je vyšleháno, pomalu na nízké otáčky přilijte salko a nakonec smetanu s mlékem. Nalijte do hrnce se silným dnem a na mírném plameni zahřívejte do zhoustnutí. Trvá to asi 30minut – jde o to, aby žloutky prošly tepelnou úpravou. Jak moc vám směs zhoustne závisí na přidání cukru a jak tučné použijete mléko.
Když je směs hotová, napusťte do dřezu studenou vodu, do ní vložte hrnec a míchejte směs do vlažna. Nakonec přidejte podle chuti rum. Nejlepší je pár dní uleželý, ale nedělejte si naděje, že to vydržíte :D