Znáte lepší přílohu ke grilovanému masu či bugerům než je salát coleslaw? Já ne.
Tentokrát si uděláme domácí variantu tohoto oblíbeného salátu, který se poprvé objevil v americkém tisku v roce 1974 a spousta lidí si ho neprávem spojuje s americkou kuchyní, ačkoliv je původem z Holandska. V originále se nazývá koolsla a v překladu to vlastně znamená zelný salát. My si dneska vyzkoušíme domácí variaci na tu nejznámější variantu.
Ingredience
- 1/2 menšího hlávkového zelí
- 2 mrkve
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme. Osolíme a promícháme. Přidáme majonézu, jogurt, citronovou šťávu a opět promícháme. Případně jěstě dochutíme a dáme do lednice vychladit.