S hrůzou jsem nedávno zjistila, že na blogu není prakticky žádná pasta, i když ji doma vaříme celkem často. Třeba aglio olio je osvědčená rychlá večeře ve chvíli, kdy se nikomu nechce vařit. Cannelloni sice už nejsou tak rychlé, ale ta šťavnatá náplň plná hovězího masa a cukety za trošku času navíc rozhodně stojí.
INGREDIENCE
- 1 balení cannellonů
- 500g mletého hovězího masa
- 1 střední cuketa
- 1 lžička oregána
- 3 stroužky česneku
- 100g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 500ml mléka
- trocha parmazánu
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
Nejdřív si cuketu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a přidáme česnek na plátky. Jakmile začne zlátnout, přidáme maso. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a až se maso zatáhne, přidáme i cuketu. Chvíli dusíme, aby nám cuketa změkla. Odstavíme z plotýnky a necháme trochu vychladnout.
Mezitím připravíme bešamel na zalití. V hrnci rozpustíme na mírném plameni máslo a přidáme mouku – uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, bílým pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Zpékací mísu vytřeme olivovým olejem, troubu si předehřejeme na 180 stupňů a začneme plnit cannelloni. Do každé “trubičky” nahustíme náplň a skládáme vedle sebe do zapékačky. Nakonec vše zalijeme bešamelem a zasypeme strouhaným parmazánem. Pečeme asi 40minut, dokud cannelloni nezměknou.