Skoro týden mi ležela v lednici Hokkaidó a já pořád přemýšlela, co s ní. Salát, polévka, k masu.. to všechno už jsme zkoušeli a chtěla jsem něco jiného. Včera mě přepadla hrozná chuť na quiche a já se zděšením (:D) zjistila, že už jsem ho pár měsíců nedělala. A přesně v tu chvíli mi v hlavě zablikal nápad – quiche + dýně + špenát + slanina = to musím zkusit :D
INGREDIENCE
Těsto
- 350g hladké mouky
- 150g másla
- 4-5 lžic ledové vody
- trochu soli
Náplň
- 150g anglické slaniny
- 1 malá Hokkaidó a nebo půlka větší
- špenát (množství podle chuti a místa ve formě)
- 250ml smetany 31%
- 2 vejce
- 1 mozzarella
- sůl a pepř
Jako první upečte dýni – troubu rozehřejte na 170 stupňů, dýni rozkrájejte, osolte, zakápněte olejem, rozprostřete na plech a pečte do změknutí (asi 20 minut).
Do mísy odvažte ingredience na těsto a vypracujte hladký bochánek. Formu na quiche vymažte, těsto rozválejte a přeneste do formy. Přebytečné těsto odkrájejte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na cca 15 minut na 170 stupňů.
Smetanu smíchejte s vejci, nastrouhanou mozzarellou a osolte a opepřete. Špenát spařte a nasekejte. Po 15 minutách vytáhněte korpus a navršte do něj dýni, slaninu a špenát. Osolte, opepřete a zalijte směsí ze smetany. Pečte dalsích cca 20 – 25 minut. Nakonec malé upozornění – nechte ho alespoň trochu vychladnout, jinak nebude na řezu držet :)