Máme tu víkend, tak co si udělat k čaji o paté tento výborný hruškový závin? Kombinace hrušek, ořechů a strouhaného perníku vás bude určitě bavit.
INGREDIENCE
Těsto
- 250g tvarohu v alobalu
- 250g Hery
- 250g hladké mouky
- 1 vejce na potření závinu
Náplň
- 5 hrušek
- hrst vlašských ořechů
- 2 vanilkové cukry
- 1/4 perníku na strouhání
Heru asi půl hodiny předem vyndáme z lednice, aby změkla. Pak si jí nakrájíme na kousky a smícháme v míse s moukou a tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 15min odležet do lednice, aby se nám s ním lépe pracovalo.
Hrušky oloupeme a nastrouháme na plátky. Smícháme s vanilkovým cukrem a nastrouhaným perníkem. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme na pomoučeném podkladu na obdélník. Doprostřed poklademe náplň. Těsto po stranách náplně nastříháme na pruhy silné cca 1,5cm, které pak překládáme přes sebe dokud nám nevznikne závin.
Závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rošlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175stupňů zhruba 25minut – dokud nezezlátne. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
I every time spent my half an hour to read this website’s articles or reviews everyday along with a
mug of coffee.
These are genuinely fantastic ideas in about blogging.
You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.
Saved as a favorite, I like your site!