Samozřejmě jsme si nemohli nepovšimnout současného trendu vařit levně. Kolonka “jídlo” ostatně tvoří v rozpočtech většiny z nás významnou položku, spořivé myšlenky ministryň (popř. ministrů, ať jsme genderově korektní ) financí za domácnost se tedy často ubírají právě tímto směrem. A až potud je to v pořádku. Kdo by nechtěl ušetřit peníze?
Jsme ale zároveň přesvědčeni, že v zájmu nás všech je jíst kvalitní jídlo, které je nejen snadné na přípravu, ale má také odpovídající výživovou a estetickou hodnotu. Méně kulantně řečeno, chceme jíst jídlo, které nám nepřipomíná zvratky v trojobalu, případně vývar z týden nošených ponožek. Je ale možné vařit poctivé domácí jídlo a zároveň jej uvařit levně? Jsme přesvědčeni, že ano. Proto jsme pro vás připravili příjemně podzimní čtyřchodové menu pro dva za méně než 100 korun na hlavu. Všechny recepty najdete zde na blogu.
Podzimní menu pro dva podle Zrzky
(ceny za dvě porce)
- Carpaccio z červené řepy s grilovanou meruňkou a bílým balsamicem – 29kč
- Krémová bramborová polévka s restovanými houbami a ztraceným vejcem – 31kč
- Grilovaná kotleta s pečenou dýní Hokkaidó – 99kč
- Americký jablečný koláč – 25kč
Abyste nemuseli zmateně pobíhat po bytě a shánět kalkulačku, prozradíme vám, že celkový rozpočet na tohle menu činí “závratných” 185 Kč (tedy něco málo přes devadesát korun na osobu). Takže ať na nás nikdo nechodí s nadívanými kuřecími kůžemi. Nikdo, komu nenarostla místo žaludku popelnice, to nemá zapotřebí. Dobrou chuť.
SOUHLAS!”Podařilo” se mi minulý týden vidět video jistého Ládi – kamarád mi poslal hned tři (držková z kuřecích kůží, polévka z taveňáku a kuřecí bábovka).. nechápu, jak tohle může být bestseller a je mi z toho smutno :(