K tomuhle koláči mě inspiroval klasický Chicken Pot Pie. Tyhle koláče jsou pro nás – možná – neobvyklé, jelikož náplň nemá na rozdíl od quiche tuhou náplň a těsto je i nahoře. Já jsem si recept upravila podle sebe, do náplně dala naše oblíbené ingredience a jak všem šmakovalo. Zkuste ho taky, dobrá a celkem rychlá večeře zaručena :)
INGREDIENCE
- 400g kuřecích prsou
- asi 300g čerstvého špenátu
- 700g listového těsta
- 200ml smetany 33%
- 2 vejce
- 3 stroužky česnek
- půl lžičky sušeného rozmarýnu
- drcený pepř a sůl
Maso nakrájejte na malé kostky, osolte, opepřete a promíchejte s rozmarýnem. Maso zprudka na pánvi osmahněte. Maso dejte stranou a do té samé pánve dejte nasekaný česnek – až začne zlátnout, přidejte špenát, ztlumte na minimum a přikryjte poklicí. Špenátu stačí asi 3 minuty, aby slehnul. Potom ho dosolte a nechte trochu vychladnout. Formu na koláč vyložte listovým těstem (asi 1/3 si nechte navrch). Do špenátu přidejte smetanu, drcený pepř, jedno vejce a promíchejte.. nakonec přidejte i maso a směs vlijte na těsto. Ze zbytku těsty vyválejte “poklop”, spoje dobře zmáčkněte a koláč potřete vejcem. Pečte na cca 170 stupňů zhruba 20-30 minut (závisí na tloušce těsta).