Co si budeme povídat – podzim se nezadržitelně blíží. Všude je spousta jablek, švestek, dokonce už vykukují z regálů i dýně. Osobně mám podzim z celého roku nejradši a to nejen kvůli tomu, že je k dostání spousta mých oblíbených sezónních surovin. Chladná rána, mlhy, propršené dny… jsem knihomol, takže se úplně vidím u knížky s horkým čajem. A co teprve, když k němu můžu zakousnout tenhle výborný koláč s červenou řepou. Jdete do něj? :)
INGREDIENCE
(plech 20x35cm)
- 300g polohrubé mouky
- 200g hnědého cukru
- 500ml kefíru
- 1 lžička jedlé sody
- 100ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 menší červená řepa
- 500g švestek
- 500g jablek
- skořice
- pomerančová kůra
- tvaroh na podávání
Do mísy dáme mouku, cukr, kefír, olej, jedlou sodu, kakao a nastrouhanou červenou řepu a vymícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme kůru z jednoho pomeranče. Těsto vlijeme na vymazaný plech a poklademe půlkami švestek a pokrájenými jablky. Ovoce zasypeme ještě trochou cukru. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 30-35 minut. Ke koláči můžeme podávat oslazený tvaroh ochucený citrónovou kůrou.
Mňam.. Ten vypadá úžasně :)
K snídani či ke kávičce, značka ideál!
Nela z Beauty Charm
Pekny blog, super recepty. Znate smoothcooking a tu blogerku? Docela by me zajimal vas nazor na ni. Podle me uplny des, afektovana a manzel to same! Myslim, ze se o vas nekde zminovala, jako ze nejste moc mili. Ona je teda az moc, ze se na ni neda koukat. Fandim vam a nedejte se!!!
Ahoj Miro, děkujeme za pěkný koment.. to mě vždycky potěší a nakopne k dalším receptům :) Smoothcooking znám jen velmi povrchně – jakože párkrát jsem ten blog viděla, ale slečnu vůbec neznám.. ale pokud stojíme za zmínku jiným blogerům, tak to asi neděláme úplně blbě :D Měj se hezky :)