Máme tu druhý díl o pulled pork. Minule jsme z něj dělali tacos, které nám připomnělo léto a všechno, co k němu patří. Dneska si z vepřového uděláme naopak něco na zahřátí, jelikož pošmourných dní je čím dál víc, takže se šikne poctivé jídlo. A navíc – kdo by odolal teplé měkké žemli naplněné výborným masem a pár kyselým okurkám k tomu?
Ingredience
(2 porce)
PULLED PORK
- recept zde: Pulled pork
ŽEMLE
- 140 g hladké mouky
- 10 g droždí
- 1 vejce
- 80 ml vlažné vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
NA DODĚLÁNÍ
- menší dýně Hokkaidó
- 1 majonéza v pytlíku
- 2 stroužky česneku
- kyselé okurky
- sůl a pepř
Recept na Pulled pork najdete na výše uvedeném odkazu, protože se jedná o dvojčlánek a nemá smysl to celé opisovat znovu.
Takže pokud už máme Pulled pork hotovo (a nebo finishujeme), tak se vrhneme na housky. Ze všeho nejdřív si zaděláme kvásek. Droždí smícháme s lžičkou cukru a utřeme do tekuta. Přilijeme trochu vlažné vody, promícháme a necháme odpočívat na teplém místě dokud nezvětší objem (cca 10 minut).
Mezitím odvážíme mouku a přidáme do ní lžičku soli. V hrnku rozšleháme vejce, přilijeme olej a zbytek vlažné vody a vše promícháme. Jakmile máme kvásek vzešlý, přilijeme ho k mouce a přidáme i obsah hrníčku.
Vše vypracujeme v hladké těsto. Pokud se hodně lepí, přidáme trochu mouky (ne moc, abychom neměli žemle tuhé).
Vypracované těsto dáme do mísy, poprášíme moukou, aby neokoralo, mísu zakryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo asi na 45 minut.
Po vykynutí si těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme dva bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Mezitím si dáme rozehřát troubu na 180 – 200 stupňů. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby péct, dokud nezezlátnou, cca 15 minut.
Upečené žemle překryjeme utěrkou, na kterou ještě položíme jednu navlhčenou utěrku, aby se zapařily a změkly. Přibližně po pěti minutách odkryjeme a máme hotovo.
Hokkaidó si omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na měsíčky. Poklademe na plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a pečeme asi 15min na 175stupňů dokud nezměknou.
Ve finále si housky rozkrojíme napůl a řez opečeme na suché pánvi. Na spodní část housky dáme majonézu, na ní poklademe vrstvu Pulled pork, na to několik kyselých okurek a přiklopíme. Podáváme s pečenou dýní.
This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something which helped me. Many thanks!