Jelikož jsem zastánce vaření z čerstvých sezónních surovin, tak mojí pozornosti nemohla uniknout ani růžičková kapusta. Ikdyž musím přiznat, že jsem se jí trochu obávala. Každopádně jsem zjistila, že se není čeho obávat – jen jí nesmíte převařit/předusit, protože se pak rozblemtá a vůbec nevypadá hezky, takže s citem – stějně tak s šalvějí. A když to všechno doplníte pěkným kouskem vepřové pečeně, tak si určitě pochutnáte.
Ingredience
(4 porce)
- 700g vepřové pečeně bez kosti
- 500g růžičkové kapusty
- 2 červené cibule
- 5 stroužků česneku
- 100g másla
- Pár lístků čerstvé šalvěje
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Maso necháme vcelku a shora lehce nařízneme na kostičky. Dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran. Dáme do olejem vymazaného pekáčku. K masu přidáme na klínky nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Podlijeme asi 1dcl vody, zakryjeme a pečeme na 180stupňů asi hodinu.
Po cca 45minutách si začneme připravovat kapustičky, které budeme dělat zvlášť a k masu je dáme až nakonec, aby neztratily barvu. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme kapustičky. Vše osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15minut na mírném plameni. Jakmile jsou kapustičky akorát na skus, tak je přidáme do pekáče s masem, přihodíme pár lístku šalvěje a necháme asi 10-15minut dopéct.
Můžeme podávat s bramborovým pyré, pečenými brambory a nebo jen tak ;).
Saved as a favorite, I really like your blog!