Krupicová kaše aka krupicovka mi připomíná dětství. Doma jsme ji s bráchou mívali k snídani posypanou kakaem a s kousky rozpuštěného másla. A čím byla sladší, tím líp. Krupicovou kaši mám ráda dodnes a doma ji vaříme, docela často o víkendech, i když už v trochu “odslazené” verzi. Teď, v předvánočním čase, ale máme tendence snídaně dělat trochu svátečnější, a tak když jsem dostala na krupicovou kaši chuť, přemýšlela jsem, jak ji ozvláštnit. Nakonec z toho vyšla tak výborná snídaně, že se o ni s vámi musím podělit.
INGREDIENCE
(2 porce)
- 500ml mléka
- 3-4 lžíce krupice nebo hrubé mouky
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce medu
- 1 celá skořice
- půlka pomeranče
- 1 lžíce másla
- trochu sušených brusinek
- trochu ořechů
- mletá skořice
Do hrnce dáme mléko, krupici, vanilkový cukr, jednu lžíci medu a celou skořici a na mírném stupni začneme vařit. Až začne krupice houstnout, začněte sledovat ideální čas odstavení (podle toho, jak hustou kaši máte rádi) a pořádně míchejte, ať se vám nepřipálí. Jakmile je kaše hotová, vyjměte celou skořici a vmíchejte do kaše lžíci másla. Krupicovou kaši nalijte do misek.
Navrch dejte oloupané měsíčky pomeranče, lehce poprašte mletou skořicí, posypte brusinkami a ořechy a zakapejte zbytkem medu. Garantuju vám, že se budete oblizovat až za ušima :)