Karamelový likér – co víc dodávat. Nedávno jsem vám slibovala, že se do Vánoc určitě dočkáte ještě nějakého tipu na jedlý vánoční dárek. A aby to nebylo jen o jídle, rozhodla jsem se udělat nějaký dobrý likér. I když jsem dlouho přemýšlela, co bych mohla sepsat, stejně jsem se pořád a pořád vracela k mému nejoblíbenějšímu likéru, který dělám každé Vánoce. Tak ho tady máte. Malá rada na závěr – pokud ho budete pořád chodit usosávat jako já, doporučuju dvojitou dávku. A věřte, že chodit budete :).
INGREDIENCE
(500ml)
- 300 ml rumu
- 100 ml smetany 31%
- 1 plechovka salka nebo domácí salko podle mého receptu
Pokud použijeme salko z plechovky, musíme ho prvně uvařit. Plechovku vložíme do hrnce s vodou a vaříme zhruba hodinu a půl. Že se salko uvařilo a zkaramelizovalo poznáme podle toho, že už v plechovce nic nežbluňká. Uvařené salko necháme vychladnout.
Na likér z domácího salka si pak přivíme to karamelové a po uvaření taky necháme vychladnout.
Další postup už je pro obě varianty stejný: do nádoby nalijeme rum, smetanu a karamelové salko a všechno pořádně prošleháme. Karamelový likér nalijeme do láhve, uložíme do lednice a necháme alespoň pár dní uležet. Rum a karamel se krásně propojí a navíc likér trochu zhoustne.
I’m still learning from you, as I’m making my way to the top as well. I definitely liked reading all that is posted on your site.Keep the tips coming. I liked it!