Díky nachlazení jsem měla v lednici pořádnou zásobu zázvoru, tak mě napadlo, že bych si mohla udělat zázvorový sirup na léto. Správnou grilovačku si totiž bez pořádného steaku, grilované zeleniny a vychlazené zázvorové limči neumím ani představit. A když k tomu přidáte bílý rum, taky neprohloupíte :D
INGREDIENCE
(1,2 litru sirupu)
- 500g zázvoru
- 1kg cukru krupice
- 2l vody
Zázvor neloupejte, jen okrájejte nepěkné části a nařežte ho na kusy. Párkrát ho projeďte ponorným mixérem.p, nemusí být rozmixované vše. Do hrnce dejte rozmixovaný zázvor, vodu a cukr a přiveďte k varu. Pak teplotu trochu ztlumte (mám devět stupňů a vařila jsem na 6,5) a vařte cca hodinu. Sirup by se měl zredukovat zhruba na polovinu a získat krásnou zlatou barvu. Zázvorový sirup po uvaření zceďte a uskladněte do láhví.