Domácí krémový sýr je snem všech, pro něž je jedna z ideálních snídaní čerstvý krajíc chleba s vysokou vrstvou čerstvého sýru a bylinkami. Proč si ho tedy nedopřát z domácích zdrojů a s ještě lepší chutí? :) Receptů na krémový sýr je spousta – někdo ho dělá z bílého jogurtu, někdo z tvarohu, někdo míchá všechno dohromady… mně se osvědčil tento recept, tak ho předávám dál.
Smícháme 3 zakysané smetany (může být bílý jogurt) a 1 šlehačku 31%, lehce osolíme. Vlijeme na sítko vyložené plátýnkem, zavážeme a s cedníkem postavíme na misku, kterou dáme do lednice cca na 18hodin. Během toho bude do misky odkapávat syrovátka, kterou můžeme použít k výrobě domácího chleba.
[…] Recept na domácí krémový sýr najdete zde […]
Tento recept na domácí “Lučinu” znám už hodně dlouho. Používám pouze půl-kilovku BIO Hollandia nebo jogurt z http://www.mlekozfarmy.cz. Utěrku ani nesvazuji. Stačí jen přes noc v lednici a je to. Ideální je to vylepšit nasekanou pažitkou nebo chilli papričkami.
[…] K čerstvě upečenému chlebu doporučuji domácí krémový sýr, na který najdete recept zde. […]