Fíky a granátové jablko sice nejsou typické potraviny pro zdejší zeměpisnou šířku, ale to neznamená, že si je v obchodě nemůžeme koupit čerstvé. Naopak. Proč si tedy nedopřát občas výbornou sváču s nádechem exotiky? Bruschetta s fíky je osvěžující a zároveň chutná rychlovka.
Jak poznat čerstvé fíky?
– pružná slupka, která ale není úplně tuhá
– víc zralý fík se pozná podle bílého povlaku na slupce
– nesmí být rozměklý a mít suchou stopku
Ingredience
(2 porce)
- 3-4 čerstvé fíky
- 30g rukoly
- 1 granátové jablko
- 6 plátků bílého chleba
- pár lístků máty
- případné bílé balsamico
- olivový olej
Na krémový sýr
( cca 450g)
- 3 zakysané smetany
- 1 šlehačka
- trochu soli
Bagetu/ chleba nakrájíme na plátky, zakapeme lehce olejem a v troubě opečeme. Po vyndání pomažeme domácím sýrem, poklademe rukolou a na plátky pokrájenými fíky. Nakonec lehce osolíme a dozdobíme granátovým jablkem.
Kdo má rád, tak může lehce zakapat bílým balsamicem a bruschetta s fíky je na světě.
Recept na domácí krémový sýr najdete zde.
[…] Bruschetta s fíky, granátovým jablkem a domácím krémovým sýrem […]
[…] škoda sníst je jen tak. Na blogu už je jeden starší recept na bruschettu s fíky (najdete ho zde), a tak mě napadlo zkusit něco nasladko. Po prozkoumání spíže a lednice se mi zrodil v hlavě […]