Konečně tu máme sezónu čerstvého ovoce a zeleniny v plném proudu. Když si odmyslím ta nechutná vedra (dneska – zaplať pán Bůh – prší :), tak má tohle období samá pozitiva. Kdy jindy v roce si můžete zajet na pole nasbírat jahody, kdy jindy mají rajčata lepší chuť, …? A přesně proto mám pro vás dnešní recept – luxusní rajčatovou omáčku s masovými kuličkami, která se výborně hodí ke všem druhům pasty.
INGREDIENCE
(4 porce)
- 500g mletého hovězího masa
- 600g rajčat
- malá plechovka rajčatového protlaku
- 1 šalotka
- 3 nasekané stroužky česneku
- 150-200ml vývaru
- pár snítek hladkolisté petrželky
- hrst čerstvého oregána
- olivový olej
- sůl a pepř
+
- kvalitní spaghetti
Maso promíchejte s jedním stroužkem česneku a osolte a opepřete. Nakonec přidejte pokrájenou petrželku. Na olivovém oleji osmahněte šalotku a zbytek česneku. Přidejte protlak a na kostky nakrájená rajčata. Promíchejte, zalijte vývarem, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Až se rajčata rozpadnou a vznikne omáčka, přidejte pokrájené oregáno.
Masové kuličky osmahněte na oleji ze všech stran, aby chytly hezkou barvu. Pak je můžete přidat rovnou do omáčky nebo servírovat zvlášt. Tahle směs je v Americe velmi oblíbená na spaghetti, můžete ji najít pod názvem Meatballs.