Obvykle mě nakládané sýry – hermelín a spol. – moc neberou. Vlastně tyhle sýry celkově nemusím. Jakmile ale přijde řeč na balkán, parenicu nebo korbáčiky, to už je jiná. A tak vznikla nakládaná parenica. No.. už teď vím, že jsem ji rozhodně nenakládala naposledy :)
INGREDIENCE
- 2 parenice
- 4 stroužky česneku
- 2 kuličky nového koření
- 3 jarní cibulky
- čerstvé bylinky
- slunečnicový olej
Česnek oloupeme a z jarních cibulek si odřízneme jen asi 5 cm od konce a odstraníme kořínky. Do nádoby vložíme parenicu spolu se všemi ingrediencemi a zalijeme olejem. Nechte alespoň pět dní odpočívat v chladu. Nakládaná parenica je vynikající s čerstvým pečivem a vychlazenou sklenkou bílého vína.
[…] Nakládaná parenica […]