Nakládaný pečený česnek je luxusní záležitost. Ať už ho použijete ke grilovanému masu, do těstovin nebo různých dipů, určitě si ho zamilujete. Díky pečení získá jemnou a krémovitou strukturu, takže vám z něj nikde nezůstanou tvrdé kousky a navíc pečením ztratí ten typický odér a v jídle zůstane jen jemná česneková chuť.
INGREDIENCE
- 2 paličky česneku
- 1 chilli paprička
- pár snítek tymiánu
- olivový olej
- sůl
Paličkám česneku zkrojíme vršek tak, aby každý stroužek česneku měl uříznutou špičku. Položíme na pečící papír, osolíme, zakápneme olivovým olejem a zabalíme. Pečeme asi 20-25 minut na 170 stupňů. Po upečení stroužky lehce vyndáme koncem lžičky. Do sklenice navršíme česnek, chilli a tymián a zalijeme olivovým olejem. Nakládaný pečený česnek má univerzální využití. Je výborný ke grilovanému masu, do marinád, dipů, omáček, na spaghetti.
Využití určitě najdete spoustu :) Nakládaný pečený česnek jsem použila třeba v receptu zde. S avokádem a opečeným chlebem je rychlá a výborná večeře.