Lednice mi stále praská ve švech pod tíhou hermelínů, je tedy čas na další sýrový recept. Tentokrát to bude nakládaný plněný hermelín. Než jsem se do něj pustila, hodně jsem přemýšlela, čím ho ozvláštnit, aby to nebyl jen kus sýru plovoucí v oleji. A tak mě napadlo jej naplnit. Výsledek byl působivý – obsah sklenice “zmizel” během jediného večera. Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží vám ;)
INGREDIENCE
- 5 hermelínů
- asi 300ml slunečnicového oleje
- 1 jarní cibulka
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián, saturejka… záleží na vás)
- drcený pepř
Hermelíny rozkrojíme napůl a opatrně vydlabeme vnitřky, které dáme do misky. K vydlabaným vnitřkům přidáme pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a trochu pepře. Hmotu spojíme. Náplň lžičkou nacpeme zpět do vydlabaných hermelínů a důkladně upěchujeme.
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Několik koleček cibule poklademe na dno sklenice a začneme vršit sýry, které prokládáme cibulí a čerstvými bylinkami. Jakmile máme všechno potřebné ve sklenici, obsah zalijeme olejem. Dávejte pozor, abyste měli všechny sýry i cibuli potopené v oleji, jinak se můžou začít kazit. Teď už stačí jen nechat nakládaný plněný hermelín pár dní uležet a pak se do nich pustit :)
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Několik koleček cibule poklademe na dno sklenice a začneme vršit sýry, které prokládáme cibulí a čerstvými bylinkami. Jakmile máme všechno potřebné ve sklenici, obsah zalijeme olejem. Dávejte pozor, abyste měli všechny sýry i cibuli potopené v oleji, jinak se můžou začít kazit. Teď už stačí jen nechat nakládaný plněný hermelín pár dní uležet a pak se do nich pustit :)
Já teda osobně hermelín nejím, ale dost přemýšlím, že ho udělám pro tchána. Už jsem viděla hodně receptů, ale ten tvůj se mi líbí nejvíc : – )
Jů, ten vypadá nádherně! Po nakládaných hermelínech se můžu absolutně utlouct. Běžím na nákup, protože tenhle vypadá skvěle:)