Dnešní recept je hrozně jednoduchý a hrozně dobrý – moje oblíbená kombinace :D Je to super jídlo na nedělní oběd s rodinou, protože je ho hodně a nebo máte rovnou oběd na celý víkend. Já k němu dělám květákové pyré, protože chuť květáku všechny chutě krásně doplní. Moje nedělní kuře na kořenové zelenině je prostě trefa do černého :)
INGREDIENCE
- 1 kuře
- 3 střední mrkve
- 1 malý celer
- svazek hladkolisté petrželky
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce kmínu
- sůl a pepř
- olivový olej
Květákové pyré
- množství závisí na počtu osob, ale vždycky dávám květák a brambory v poměru 1:1
- trochu mléka
- trochu másla
- sůl
Kuře naporcujeme a nakořeníme směsí koření. Pekáč potřeme olivovým olejem, vyskládáme kousky kuřete, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a natrhanou petrželku. Podlijeme asi 150ml vody, povrch ještě lehce pocákáme olivovým olejem, zakryjeme a dáme péct na 170 stupňů do vyhřáté trouby. Zhruba po hodině pekáč odkryjeme a necháme ještě 10-15 minut opékat.
Tak a moje oblíbené nedělní kuře na kořenové zelenině je na světě. Před podáváním vyjmeme seschlé lístky petrželky a nahradíme čerstvou. Podáváme s květákovým pyré :)