Dlouhou dobu jsme si lámali hlavu nad tím, do jakých vod se pustit, aby naše články nebyly jen o tom jednom… o jídle. Zároveň jsme se ale chtěli držet našeho oblíbeného tématu – tedy jídla :D Příležitost se nám naskytla, když nás oslovila Ikea s nabídkou účasti na projektu “zero waste family”. Slovo dalo slovo a my se tím pádem pustíme do poněkud zprofanovaného tématu ekologie. Děsit se ale nemusíte. Fotoreport z poslední session objímačů stromů v Riegerových sadech vynecháme a recenzi nejhnusnějšího auta na světě (Toyota Prius) také. Vesměs zůstaneme věrni… no ano, jídlu.
Těšit se tak můžete třeba na tipy, jak efektivně skladovat a zpracovávat nakoupené potraviny. To je celkem horké téma. Věděli jste, že téměř 60 procent českých domácností vyhazuje minimálně jednou měsíčně nespotřebované potraviny? A více než pětina lidí totéž dělá jednou týdně. Prostor pro zlepšení je tedy obrovský. A dobrá zpráva pro zaryté antiekology je ta, že kromě životního prostředí tím znatelně prospějete i svojí peněžence.
Jak dává úvodní fotka tušit, vypěstujeme si také nějaké bylinky. Jezevčík se do toho pustil s vervou. A protože se právě stěhujeme, trochu od toho jídla přece jen odbočíme a povíme si také něco o úsporné domácnosti. Ale jelikož je Zrzka tvor estetický, bude to taky dobře vypadat :)