Dneska máme na pořadu dne šťouchaný jarní hrášek s grilovanou kotletou. Protože nejraději vaříme ze sezónních surovin, ještě pořád si jedeme v čerstvém hrášku, kterého je aktuálně všude dost. Máme ho doma oba hrozně rádi, pořád z něj zkoušíme různé kombinace, i když je výborný i jen tak vyloupaný. Původně byl v plánu hráškový krém, ale jak už jste si asi všimli – jsme zarytí milovníci masa – a tak volba padla na tuhle variantu. Extra rychlá a extra dobrá :)
INGREDIENCE
(2 porce)
- 2x 200g vepřová kotleta bez kosti
- 400g čerstvého hrášku
- 100g mraženého hrášku
- 1 malá červená cibule
- pár kapek citrónové šťávy
- pár lístků máty
- ředkvičky na dozdobení
Ze všeho nejdřív si vyndáme mražený hrášek a necháme rozmrznout. Určitě ho nevynechte, protože právě on vám všechny suroviny pěkně spojí. Čerstvý hrášek vyloupeme, mátu a cibuli pokrájíme najemno. Do mísy dáme oba hrášky, cibuli, mátu, citrónovou šťávu, sůl a špetku bílého pepře a asi 4x lehce projedeme ponorným mixérem – aby se udělala “kaše” i zůstal nějaký hrášek celý.
Kotlety osolíme, okořeníme – my používáme většinou jen čtyři druhy pepře a ogrilujeme. Na talíři pak už jen dozdobíme ředkvičkou.