Už skoro dva týdny nás obtěžují vedra, za kterými obvykle všichni jezdíme na jih k moři. No jo, jenže my móóóře nemáme, takže je to pěkně nechutná záležitost. Tedy aspoň pro mě :D Je tedy celkem jasné, že se nikomu nechce stát u plotny a dusit se ve vlastním potu. Jelikož už mě nebaví salát 100x jinak, vsadila jsem na tyhle placky. A víte co je na tom nejlepší? Krom luxusní chuti? Ta rychlost – středomořská křupavá placka s tuňákem je hotová do půl hodiny ;)
INGREDIENCE
(2 porce)
Těsto
- 250g hladké mouky
- 130g vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
- kousíček droždí asi 5g
- trochu soli
Obložení
- 1 konzerva tuňáka(nebo 2 x 80g)
- 1 cuketa
- 2 velká rajčata
- hrst černých oliv
- olivový olej
- sůl
- můžete přidat sušené oregáno
Dip
- 1 bílý jogurt
- 2 stroužky česneku
- trochu soli a drceného pepře
Ingredience na těsto smíchejte v míse, vypracujte hladké těsto a nechte odpočívat než si připravíte věci na obložení. Cuketu a rajčata nakrájejte na kolečka. Do misky vyklopte jogurt, prolisujte česnek a přidejte sůl a pepř. Kdo má rád, může dát česneku víc, ale pak trochu přetluče ten zbytek chutí. Těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na co nejslabší placku – těsto vám musí ideálně pokrýt celý plech na pečení. Na těsto naskládejte rajčata, cuketu, tuňáka(neceďte ho, ale z konzervy rovnou dávejte na placku – nevysuší se tolik) a olivy. Posolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem na 220 stupňů asi 10 minut. Středomořská křupavá placka s tuňákem je hotová. Nakonec kousky máčejte v česnekovém dipu (můžete použít i jinou příchuť – výborný je třeba s čerstvou mátou nebo do něj můžete nastrouhat okurku ve stylu tzatziki) a nechte si zdát o tom, že máte za domem moře. Nebojte, já si nechám zdát s vámi :D