Inspiraci na pickled radishes aneb nakládané ředkvičky jsem našla už někdy vloni na jednom ze zahraničních food blogů. Já osobně nakládanou zeleninu – krom oliv – nevyhledávám, ale Dalibor se po tom může utlouct. Tak jsem si to trochu upravila podle jeho chuti a chrochtal si blahem :D
INGREDIENCE
(hrnek = 250 ml)
- 2 svazky ředkviček
- půlka okurky (nemusí být)
- 1/3 hrnku vinného octu
- 1 hrnek vody
- 1 vrchovatá lžíce cukru krystal
- 1 malá lžička soli
- pár chilli vloček
- 3 bobkové listy
Pokud máte rádi kyselé, udělejte to přesně podle receptu. Pro milovníky jemnějších chutí doporučuju méně vinného octu a bez chilli.
V hrnci zahřejte ocet, vodu, cukr, sůl a bobkové listy. Nechte projít varem, odstavte a nechte lehce vychladnout. Ředkvičky s okurkou nakrájejte na plátky a navrstvěte do sklenice spolu s chilli. Zalijte připravenou tekutinou, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Můžete jíst už po 24 hodinách.
Nakládané ředkvičky se hodí i do různých salátu nebo jsme je využili třeba ke gyrosu, na který bude recept za pár dní :)
Děkuji za pěknou inspiraci. Myslím, že u nás doma by se to taky ujalo, takže ráda vyzkouším :)
[…] recept zde […]