Burgery jsem doma docela dlouho nedělala. Přeci jen s pečením domácí housky to není na půl hodiny, takže když chci rychlovku, radši na něj někam zajdu. Tentokrát jsem v obchodě narazila na krásně zralá avokáda, v košíku už jsem měla kuřecí maso a kukuřičné lupínky a najednou mi blesklo hlavou “proč dělat zase hovězí?” (tedy ne, že bych neměla ráda hovězí :D). Tak jsem se nechala inspirovat americkou jižanskou kuchyní, ke které smažené kuře neodmyslitelně patří a vznikly Fried Chicken Burgers a avokádem :)
INGREDIENCE
(4 porce)
- 600g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
- 1 avokádo
- 4 malá rajčata
- 1 palice pečeného česneku (recept zde)
- trochu salátu
- 3 lžíce majonézy
- půl lžičky chilli vloček
- půl lžičky sušeného oregána
- drcený pepř a sůl
- limetka
- kukuřičné lupínky
Housky
- recept zde (množství je na dvě housky)
Ze všeho nejdřív upečte česnek a housky a nechte vychladnout. Avokádo oloupejte a 1/3 si nechte do burgeru, zbytek dejte do misky a prošťouchejte. Přidejte nasekaná rajčata, tři stroužky pečeného česneku, sůl a pepř a trochu šťávy z limetky. Promíchejte a dejte odležet do lednice.
Chilli vločky, oregáno, drcený pepř a sůl smíchejte a maso okořeňte. Maso obalujte v hladké mouce, rošlehaném vejci a nakonec v drcených lupíncích smíchaných s trochou hladké mouky. Smažte na středním plameni dozlatova.
Teď už zbývá jen Fried Chicken Burgers sestavit. Housku rozřízněte, spodní část pomažte avokádovou směsí, dejte trochu salátu, smažené kuře, plátek avokáda a přiklopte horní částí housky, kterou trochu mázněte majonézou.
Mňam vyzerajú úžasne. To som celá ja pozerať večer recepty a potom som hladná a slinky mi tečú :)